צילום בתא שטח עם גובה משתנה ומערכת Terrain follow
- ישי חמו
- 30 במאי 2021
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 1 ביוני 2021
במקרה בו אנו רוצים לבצע צילום אורתופוטו או מדידה באזור שטוח, כגון באזור עמקים או השפלה, הרחפן ממוקם בגובה כמעט אחיד מעל פני הקרקע והתמונות שמתקבלות הם באיכות זהה באופן כללי.
מה קורה במקרה בו נהיה מעוניינים לצלם אורתפוטו או מודל תלת מימדי בתא שטח הממוקם באזור הררי? כאן ניתקל בבעיה.
לדוגמא- נקודת ההתחלה של הצילום ממוקמת באזור שגובהו 500 מטרים מעל פני הים ונקודת הסיום ממוקמת באזור שגובהו 650 מטרים מעל פני הים.
במקרה כזה, אם נגדיר את גובה הצילום ל 100 מטרים מעל לפני הקרקע בנקודת ההתחלה, נגיע למצב שבו כמעט מיד לאחר תחילת העבודה, הרחפן יהיה קרוב אל הקרקע הרבה יותר משתכננו.
הדבר מוביל לשלוש בעיות עיקריות:
1. איכות צילום לא אחידה-ככל שהרחפן קרוב יותר לפני הקרקע, כך עולה איכות הצילום ולהפך. ולכן במקרה כזה יתקבלו תמונות באיכות שונה באופן משמעותי.
2.רמת כיסוי שטח לא אחידות- כשהרחפן ממוקם גבוה מעל פני הקרקע, המצלמה יכולה ללכוד שטח גדול יותר ולייצר חפיפה גדולה בין התמונות, על חשבון איכות התמונה עצמה. מאידך, כשהרחפן ממוקם נמוך ביחס לפני הקרקע, תמונות איכותיות מתקבלות אך גם יורדת כמות השטח שהמצלמה לוכדת בכל פריים. חפיפה מספקת חשובה מאוד לצורך הפקה של אורתופוטו איכותי, ללא עיוותים.
3. פגיעה של הרחפן בעצמים גבוהים או התרסקות שלו- נחזור לדוגמא: אם בתחילת הדרך הרחפן היה בגובה 100 מטרים מעל פני הקרקע, ולא היה סיכון של התנגשות בעצמים, הרי שבהמשך הגובה המוחלט שלו מעל פני הקרקע יורד, עד לרמה בה הוא עלול להתנגש באובייקטים שונים, ובמקרים חמורים יותר, גם להתרסק.
הפתרון לבעיה זו פשוט ומבריק.
ברחפני הצילום המקצועיים של חברת DJI, ישנה מערכת terrain follow שתפקידה הוא לשמור על גובה אחיד מעל פני הקרקע.
מפעיל הרחפן מזין טרם העבודה קובץ גבהים של האזור המבוקש (DSM/DTM) וכך מזהה הרחפן את גובה פני הקרקע בכל רגע נתון ומתאים את גובה הטיסה שלו בהתאם.
התוצאה היא מוצר איכותי ואחיד וטיסה בטוחה.
אצלנו ב"שחר פתרונות-צילומי אוויר מתקדמים" תוכלו להנות מהטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ובין היתר גם ממערכת terrain follow

Commentaires